Клубът на БМЧК в Черноочене отчете добра свършена работа

Новини

Отчетното събрание на доброволците от Клуб „Щастливи с нас“ на Български младежки червен кръст към Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене се проведе днес. Присъстваха всички членове от средното школо.
Неврие Реджеб – координатор на клуба, представи инициативите и кампаниите реализирани от доброволците през отчетния период.
Припомняме, че доброволците на клуб на БМЧК “ Щастливи с нас“ се класираха на първо място в екологичните предизвикателства по проект на БМЧК – Кърджали „БМЧК # Екологични предизвикателства # Природа , чистота“.
След като младите червенокръстци успяха да реализират всички предизвикателства и да достигнат до над 10 000 души, по проекта, бяха наградени с двудневна екскурзия до забележителности в България. Посетиха Регионалният природонаучен музей в Пловдив, където разгледаха дванадесетте експозиции на музея, които включват над 20 000 различни видове от цял свят. В планетариума на музея се запознаха с дейностите за наблюдение и прогнозиране на времето и за предотвратяване на природни и причинени от човека бедствия.
Проекта на БМЧК – Кърджали се реализира по програмата за развитие на иновации и добри практики по приоритетни дейности на БМЧК.
След отчета се пристъпи към избор на делегати за Общо събрание на клубовете на БМЧК-Кърджали.
През годината доброволците на клуба се включиха в раздаването на Коледни пакети на деца в риск от тяхното учебно заведение, организирането на благотворителни базари с подкрепата на ръководството на учебното заведение и Общински съвет на БЧК-Черноочене.
На проведеното събранието членовете на клуба единодушно приеха план за работа през 2024 година и обсъдиха предстоящите до края на годината инициативи.
Гости бяха специалиста по младежка дейност към Областния съвет на червенокръстката организация Елита Динкова, Исмет Исмаил – Председател на Общ. организация на БЧК – Черноочене, Юлияна Райчева – член на Общинския съвет на БЧК-Черноочене и наставник на Клуб „Щастливи с нас“.
От Общинската организация на БЧК-Черноочене пожелаха на младите доброволци да носят винаги добротата и човечността в себе си.