Децата от Чернооченско обогатиха денят Арифе

Новини

Мехмед Мехмед, Аталай Рамис и Джем Али спазиха традицията и първи посетиха кмета на Община Черноочене Айдън Осман, за да съберат бонбони. Те бяха последвани от още по-малки чернооченци, които го поздравиха с настъпващия Курбан Байрам.
Зарадван от постъпката на малчуганите, Айдън Осман ги поздрави с инициативата и подчерта, че те са едни от най-скъпите му гости в празничния ден. Освен с бонбони ги зарадва и с сувенири на Община Черноочене, като им пожела успех в училище.
По стар обичай в първият ден преди Курбан Байрам т. нар. Арифе във всички села на общината малките деца събират сладкиши и бонбони. За поредна децата от чернооченското село Комунига извиха най-дългата опашка за бонбони. Празнично облечени рано сутринта над 200 деца от селото и съседните населени места се събраха в центъра на селото за да получат бонбони, сладкиши и други лакомства от местните жители. До късно снощи продължи разкрасяването центъра на селото. Младежи и техните родителите окичиха с балони централната улица и площада, за да придадат още по-голямо празнично настроение. Местното Народно читалище „Никола Вапцаров 1957“ организира празнична програма и обогати денят Арифе. Гости на събитието бяха председателя на Общински съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер, представители на местната администрация, родители и други.
Исмет ИСМАИЛ