Деца повишиха настроението на Рамазан Байрам в Черноочене

Новини


Празнична програма на възпитаниците на най-голямата в района детска градина „Знаме на мира“ в Черноочене и група „Славейче село Житница – филиал към нея, и ученици от Средно училище „Христо Смирненски изнесоха празнична програма в центъра и донесоха много настроение на чернооченци в първият ден на Рамазан Байрам.
Възпитаниците събраха овациите на своите родители и гости с изпълненията си на откритата сцена в центъра на Черноочене. Те рецитираха с родопски песни, различни скечове и стихове на български и турски език.
Учениците от Средно училище „Христо Смирненски“ пресъздадоха обичая за посрещане на гости в първия ден на Рамазан Байрам и ритуала по целуването на ръце.

Под ръководството на своите учителки, малките бяха подготвили с много обич празнична изява.
Честванията продължиха с програма на Музикално-танцов ансамбъл „Орфей“ при Общински център за култура и младежки дейности – град Кърджали.

Събитието беше уважено от кмета на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед, председателят на Общинският съвет инж. Месру Мюмюн, представители на общинското ръководство, кметове на населени места, родители и много граждани.
Видимо се усеща и присъствието на наши изселници в Република Турция.
Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед поздрави присъстващите и всички жители с религиозният празник. Община Черноочене изненада с лакомства всички деца.
Исмет ИСМАИЛ