Още дербита проведоха в Черноочене

Новини

Голям интерес предизвикаха и двете дербита по бридж-белот и регионално детско футболно съревнование във вторият ден от селищния празник в Черноочене. 52 участници, разпределени в 26 двойки премериха уменията и късмета си на турнира по бридж-белот. Първи се класираха играчите Ниязи Садула и Мюмюн Исмаил, а втори са Ешреф Халил и Себахтин Рамадан. Трети останаха Гюлен Рамадан и Месут Карамански, а четвърти Севитин Нури и Метин Нури. Състезанието имаше строги правила на участие, а за да се запази спортно-приятелския дух на събитието за тези, които само наблюдават играта беше важно да пазят тишина – кибиците се мъчеха да мълчат.
Докато любителите на този спорт мериха сили, в спортен комплекс „Искра“ село Черноочене в регионалния детски футболен турнир участие взеха четири отбора от област Кърджали.
Първи се класираха малчуганите на ФК „Юнак“ гр. Ардино, а втори ФК „Арда 1924“ гр. Кърджали. Трето и четвърто място си поделиха малките футболисти на домакина ФК „Искра“ с. Черноочене и ФК „Родопи 1935“ гр. Момчилград.
Футбол играха и ветераните на Футболен клуб „Искра“ Черноочене“
Наградният фонд за победителите бе връчен от кмета на Община Черноочене Айдън Осман. Той даде много добра оценка за организацията на турнирите в Черноочене и сподели удовлетворението си от многото участници в тях и спортсменските игри.
Исмет ИСМАИЛ