Десетки на молебен край Бели вир

Новини

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман уважи молебена за дъжд, здраве и берекет край чернооченското село Бели вир. На култовото място се стекоха десетки местни мюсюлмани, гурбетчии и изселници. Тук има стар гроб, който според местното население принадлежи на виден мюсюлманин. Молитвата беше отслужена от местните проповедници, под ръководството на Шабан Мюслюм и Селяхтин Изет. Организатор на проявата е местното джамийско настоятелство. Те показаха признателността си за оказаната помощ при подготовката на молитвата и изразиха сърдечните си благодарности към местно население и дарителите.
Кметът на Община Черноочене Айдън Осман поздрави десетките присъстващи и им благодари, че в дори и в трудни времена успяват да запазват традициите.
„Събития като това са и повод, хората разпръснати по различни краища, да се срещнат, да разберат важността на сплотеността и доброто взаимоотношение в обществото. В тази връзка си пожелавам да бъдем по-добри, сплотени и толерантни по между си, а имаме нужда от това“, заяви Айдън Осман.
Исмет ИСМАИЛ