Община Черноочене дари месо на нуждаещи

Новини

В навечерието на големият мюсюлмански празник Курбан Байрам Община Черноочене спази традицията да осигурява пакети с прясно месо на нуждаещи се семейства от района, по предварително изготвени списъци от кметовете и кметските наместници на селата. Сред големите дарители са шивашка фирма “Бамес“, верига хранителни магазини „Сезай маркет“ и дърводобивна фирма „Стил лес-77“.
Ръководството на Община Черноочене спази и многогодишен обичай да заколи жертвено животно. Общинският курбан е даден преди началото на празника, в т. нар. ден „Арефе“ с молива отправена от имамина на джамията в Черноочене Шабан Мюслюм. На ритуала присъстваха кметът на Община Черноочене Айдън Осман, председателят на Общински съвет Бедрие Газиюмер, съветници, служители, кметове и кметски наместници на населени места, и граждани.
За поредна година местното Народно читалище „Никола Вапцаров 1957“ в чернооченското село Комунига и кметството, със съдействието на Община Черноочене организираха празнична програма за обогатяване на денят „Арефе“.
всички деца.
Малчуганите от чернооченското село Комунига извиват най-дългата опашка за бонбони. Празнично облечени рано сутринта над 200 деца от селото и съседните населени места се събират в центъра на Комунига за да получат бонбони, сладкиши и други лакомства от местните жители.
Исмет Исмаил