Алмира и Енес от Черноочене с покана за участие в международен фестивал

Новини

Алмира Мустафа и Енес Алейтин от Детска градина „Знаме на мира“ в с. Черноочене получиха официална покана за участие в четвъртото издание на Международният фестивал на изкуствата „Karnolsky Summer Camp“, което ще се проведе от 16 до 21 август 2023 г. в курортен комплекс Слънчев бряг.

В конкурса, организиран от Арт Център Кърнолски и под патронажа на г-жа Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, ще участват талантливи деца и младежи от над 12 държави, които ще се състезават в четири категории: вокал, танц, оркестри и фолклор.

Припомняме, че малчуганите от Детска градина „Знаме на мира“ бяха сред най-малките участници на юбилейният 20-ти международен детски етно фестивал „Децата на Балканите с духовност в Европа“ в курортното село Минерални бани.

Участниците на възраст от 4 до 35 години могат да се състезават в различни жанрове, сред които класически балет, съвременен танц, характерен танц, спортни танци, акро танц, поп, джаз, рок, евъргрийн, детска песен и др.

Международното жури ще се състои от български и чуждестранни професионалисти в областта на изкуствата, включително вокални педагози, музикални продуценти, хореографи и диригенти.

Karnolsky Summer Camp има за цел да предостави платформа на млади таланти, които да покажат способностите си и да засилят артистичното си развитие.

Исмет ИСМАИЛ