Младите огнеборци от Черноочене представиха област Кърджали на републиканско състезание

Новини

Отбор „Млад огнеборец“ на Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене се представиха достойно заемайки 18-то място в комплексното класиране на ХXII-ри Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. Състезанието се проведе на 3-ти и 4-ти юни в курортен комплекс „Албена“.

В първия ден чернооченският отряд се класира на 20-то място. Те се бориха за медали в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“.

Във втория ден на 4-ти юни състезанието продължи с дисциплината „400 метра щафетно бягане с препятствия“. Младите огнеборци от Черноочене показаха по-големи умения и се класираха на 13-то място.

В ежегодната надпревара сили премериха 28 отбора представители на областите с участието на почти 300 деца от цялата страна.

„Отрядът се готвеше активно“, сподели Юлияна Райчева, наставник на отбора. Тя подчерта, че по този начин подрастващите се запознаят с опасността от възникване на пожар, основните причини за неговото възникване и начините на поведение.

„С подготовката се стремим да изградим трайни навици на поведение при възникване на извънредни ситуации“, каза още Юлияна Райчева.

С младите огнеборци от Черноочене беше и главен инспектор Митко Николов – началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Кърджали.

Организатори на съревнованието са ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР и Българската федерация по пожароприложен спорт в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта.

Припомняме, че в края на месец май отборът на СУ „Христо Смирненски“ село Черноочене, като представител на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“-Кърджали, на проведеното регионално състезание „Млад огнеборец“ спечели първо място сред шестте отбора от областта и представляваше област Кърджали на републиканското съревнование в к. к. „Албена“.