Община Черноочене отличи дейци на културата и образованието

Новини

В навечерието на 24-ти май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Община Черноочене отличи 21 образователни и културни дейци, които през последната година са постигнали значими успехи в своята работа.

На церемонията по връчване на призовете на директори на училища, учители, представители на народните читалищни присъстваха кметът на Община Черноочене Айдън Осман, председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер и представители на общинското ръководство.

„Да вдъхновявате и да възпитавате чернооченските деца, и да съхранявате културата е мисия. С този жест ние показваме уважението си към вашия труд. Благодарим за усилията и силната ви мотивация“, се обърна към наградените кметът на Община Черноочене Айдън Осман. Той подчерта  в изказването си, че винаги в своята дейност поставят функционирането на училищата, детските градини и културата за приоритетни.

„Финансирането и дофинансирането на образованието и културните институции, и всеотдайната работа през годините дават своите положителни резултати“, каза още Айдън Осман.

Община Черноочене запазва придобивката – извозването на учениците и децата в детските градини до населените места. Запазва се и столовото хранене в училищата и отпускането на субсидии за читалищата.

Исмет ИСМАИЛ