Генералният консул на Република Турция посети Черноочене

Новини

Генералният консул на Република Турция в град Пловдив Корхан Кюнгерю посети Община Черноочене. Той беше посрещнат от кмета на Общината Айдън Осман, председателя на Общинския съвет Бедрие Газиюмер и представители на ръководството на местната администрацията.
Айдън Осман запозна гостите с основните проекти, които се реализират на територията на община Черноочене. Бяха разменени подаръци между двете страни.
Възможностите за развитието на сътрудничество в областта на образованието и културата бяха само част от акцентите по време на срещата. Кметът на Община Черноочене Айдън Осман представи на дипломата актуалното състояние на сътрудничеството между Община Черноочене и побратимената турска община Селчуклу, област Кония.
От своя страна Генералният консул на Република Турция в град Пловдив Корхан Кюнгерю благодари за топлия прием. Той изрази готовност да помогнат за съживяване, разширяване и утвърждаване на взаимоотношенията между двете побратимени общини.
Кметът Айдън Осман изтъкна, че основен приоритет на общината е благоустрояването на населените места, развитие на туризма и икономическите дейности, чрез които младите да останат да живеят в района на Черноочене.
Исмет ИСМАИЛ