Доброволци дариха топлина на чернооченските защитени жилища

Новини

На 19-октомври – Националния ден на благотворителността доброволците на Български младежки червен кръст от клуб „Щастливи с нас“ към Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене, в партньорство с Общински съвет на БЧК, събраха и подариха топли дрехи и обувки на потребителите от защитените жилища в чернооченските села Патица и Минзухар.

Да видиш радостта на хората, която озарява лицата им, когато дариш може би малко, но от сърце, е най голямата ни благодарност, казаха малките доброволци. Този ден не е единственият в годината, в който се сещаме, че можем да помогнем. Той е просто повод да си напомним колко е важно да подадем ръка на нуждаещите се в трудните моменти, споделят организаторите на благодеянието.

Персоналът на защитените жилища в Патица и Минзухар благодари на доброволците, че не са забравили потребителите в навечерието на Деня на благотворителността.

За първи път Деня на благотворителността се отбелязва в България на 19-ти октомври 2002 година по инициатива на фондация „Щедро сърце“. Датата отбелязва значението на взаимната помощ в борбата със социалната епидемия – бедността, която продължава да я има по света, без значение какво е цялостното икономическо и културно положение на страните.

Исмет ИСМАИЛ