Деца повдигнаха настроението на празника в Черноочене

Новини

Празничната програма на възпитаниците на най-голямата в района детска градина – „Знаме на мира“ в Черноочене, Група „Славейче“ от с. Житница и деца от фолклорна група към Народно читалище „Никола Вапцаров 1957“ в село Комунига донесоха много настроение на дошлите на традиционния селищен празник. Той се провежда след двугодишно прекъсване заради пандемията от коронавирус.

Пременени в костюми децата пяха, танцуваха и споделиха щастливи мигове с родителите си и дошлите на празника. Във вълнуващия музикален спектакъл се включиха дори най-малките. Под ръководството на своите учителки, те бяха подготвили с много обич празнична програма. Със стиховете за родната земя децата успяха да развълнуват присъстващите.

Директорът на ДГ „Знаме на мира“ Елмаз Апти заяви, че с голямо желание се включват в празника. Тя допълни, че през годините ръководството на община Черноочене винаги е помагало на градините, където се полагат грижи за най-малките жители на района.

Ръководството на Община Черноочене се погрижи всеки участник да получи подарък за доброто представяне на малчуганите.

Кметът на Общината Айдън Осман поздрави присъстващите със селищния празник. Той подчерта, че тези тържества са символ на разбирателството и привързаността към родните места.

Благодарение на реализираните проекти община Черноочене става по-добро място за живеене, заяви той. Кметът допълни, че през изминалия период са разрешени основни проблеми, свързани с общинската пътна мрежа, улиците в населените места, водоснабдяването и канализацията.

„Убеден съм, че искрените чернооченци оценяват направеното“, заяви Айдън Осман.

Програмата продължава със свободни борби. Утре следва шах турнир и бридж-белот.

Исмет ИСМАИЛ