Обновяват улицата свързваща новия квартал на Черноочене и Среднево

Новини

Активно продължава рехабилитацията на улицата, която свързва т.н. нов квартал „Квартал 4“  на Черноочене и село Среднево. Кметът на общината Айдън Осман, председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер, общински съветници и представители на общинското ръководство посетиха строителната площадка и получиха информация от изпълнителния на обекта за текущите дейности по изпълнението.

Кметът Айдън Осман заяви, че след строително-монтажните работи до месец предстои асфалтирането на трасето. Той увери, че ангажиментите и дейностите по приетата капиталова програма за 2022 г, на Община Черноочене, ще продължат.

„Реализацията на проекта е финализиране на дългогодишен труд за създаване и цялостно благоустрояване на квартала“, заяви Айдън Осман.

Местните жители от „Квартал 4“ благодариха на общинското ръководство за реализирането на подетата инициатива. В района са построени над 60 нови къщи, като значителна част са върху общински парцели.

„Цялостно е приключило благоустрояването на квартала. Вече е изградена електропреносната, ,ВиК“ и канализационна мрежа. Асфалтирани и благоустроени са улиците. Оформени са паркови пространства и е монтирано парково осветление“, припомни Айдън Осман. Той подчерта, че основна цел на екипа му е подобряване качеството на живот и създаване комфорт на населението на общината, реализирана чрез пространствени решения.

Исмет ИСМАИЛ