Новата автогара в Черноочене на финална права

Новини

Кметът на община Черноочене Айдън Осман инспектира продължаващите активно  дейности по изграждането на новата автогара в Черноочене. Пред приключване е полагането на асфалтова настилка на терена. Айдън Осман заяви, че вече са останали довършителните работи и до седмици официално ще се открие новата придобивка.

„Автогарата ще създаде съвременни условия и удобства на пътуващите по общинската, републиканската и международната транспортна мрежа и ще облекчи потока на автомобили през центъра на селото“, заяви кметът на общината.

Сградата на автобусната станция е на два етажа с навес за пасажери с два сектора – за заминаващи и за пристигащи автобуси, зони за техническо обслужване, има и с паркинг за автобуси и автомобили. В сградата ще се помещават офиси на транспортни фирми, търговски обекти, заведения и други обслужващи помещения.

„Реализацията на проекта е завършен етап от 10 годишен труд на администрацията за създаване и цялостно благоустрояване на Черноочене“, подчерта Айдън Осман. Финансирането е със собствени бюджетни средства на община Черноочене.

Идеята за изграждане на нова автогара е от 2012 г. Тогава започна изпълнението на проект за благоустрояване и покриване на участък от дерето в Черноочене – център. Още тогава кметът Айдън Осман беше заявил, че като дългосрочна перспектива ръководството на Община Черноочене обмислят върху покритата част на реката да бъде изградена нова автогара, като по този начин бъде улеснен престоя на преминаващите автобуси по главния път, който в бъдеще ще бъде един от основните европейски коридори.

Айдън Осман допълни, че основна цел на екипа му е подобряване качеството на живот и създаване комфорт на населението. Той увери, че ангажиментите и дейностите, по които работи общината ще продължат.

Исмет ИСМАИЛ