Черноочене изпрати Випуск-2021

Новини

Един от най-социално активните класове в близката история на Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене беше изпратен с балони, цветя и смях през сълзи. Така може да се обобщи завършването на учениците от 12 клас тази година. На празненството по повод най-светлият празник 24-ти май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и изпращането на Випуск-2021 завършващите получиха куп грамоти за успешното си участие в различни международни и национални конкурси.
В края на миналата седмица за показан отличен успех Община Черноочене награди 9 абитуриенти. По време на обучението си учениците се запознаха на място с почти всички забележителности и исторически места в района на Черноочене. Популяризираха култовите места и наследството от траките в землищата на селата Ночево, Женда, Небеска, Бели вир и Безводно.
Абитуриентка на Випуск-2021 Илмие Юсуф стана една от учредителите на Клуб „Щастливи с нас“ на Български младежки червен кръст към СУ “Христо Смирненски“ в Черноочене. През годините доброволците се включиха в различни благотворителни кампании. Зрелостниците получиха поздравите на училищното ръководство, най-малките си съученици и преподавателите си. Те им пожелаха здраве, сили и устрем, за да успеят да реализират своите лични начинания, да придобият нови знания и преди всичко да бъдат здрави и щастлив.
Випускниците не скриха сълзите си, не скъпяха добрите думи и се вричаха да не се забравят.
Зрелостниците благодариха на възпитателите и семействата си, за подкрепата през годините. Те поеха по своя път, с гордо вдигната глава, целеустремени и готови да се преборят с трудностите, които им предстоят.
Исмет ИСМАИЛ