В Пчеларово честваха Освобождението

Новини

Тържествено честване на 143-годишнината от освобождението на България се състоя пред Паметника на загиналите в Балканската война в центъра на чернооченското сeлo Пчеларово.

Поради противоепидемичните мерки, за разлика от други години, не участваха ученици от Средно училище „Христо Смирненски“ и възпитаници на детските градини от района. Децата честваха националния празник с различни тематични програми в учебните заведения.

Кметския наместник на Пчеларово Маргарита Стойкова в словото си припомни накратко събитията, свързани с националния празник и подвига на героите в освободителната война. Наблегна на това, че с всяка изминала година все повече преосмисляме свободата като ценност. Нека да се поклоним пред величието на всички герои дали живота си за свободна България, призова Маргарита Стойкова. Ние и потомците ни, които идват след нас с национална гордост и самочувствие трябва да възраждаме и съхраняваме празниците, и традициите ни, изтъкнаха пчеларовци.

Кметският наместник на с. Пчеларово Маргарита Стойкова, заедно с читалищния секретар на НЧ„Иван Буюклиев 1926 г.“ Недялка Иванова, представители на Сдружение „Възраждане на Пчеларово” и местни жители положиха венци и цветя пред паметника на загиналите в Балканската война в селото.

Исмет ИСМАИЛ