Пчеларовци почитат Апостола

Новини

В навечерието на 148-та годишнина от гибелта на Васил Левски учениците от начален етап на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене посветиха седмица на героичната смърт на Апостола на свободата, в която организираха различни мероприятия.

„Името на Васил Левски е било и ще бъде символ на безсмъртие и пример за родолюбие в сърцата на българския народ. Мечтата му? Чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от своята народност и вероизповедание е вечен символ на всички ни“, подчертаха преподаватели и възпитаници на средното училище.

Учениците рецитираха стихове за Апостола, изработиха табла със снимки и рисунки за живота и делото на Васил Левски.

Поради епидемиологичните мерки с по-скромна възпоменателна церемония ще премине тази година и отбелязването на 148-мaтa годишнина от гибелта на Васил Левски в село Пчеларово. Пред паметника на Апостола в центъра на чернооченското село за разлика от други години няма да участват деца от СУ „Христо Смирненски“ в село Черноочене. Кметският наместник на село Пчеларово Маргарита Стойкова заедно с читалищния секретар на Народно читалище „Иван Буюклиев 1926 г.“ Недялка Иванова, представители на Сдружение „Възраждане на Пчеларово” и местни жители ще положат венци и цветя пред паметника на Васил Левски в селото.

Исмет ИСМАИЛ