Кметове на Черноочене и Кирково на визита в Измир

Новини

Кметовете на общините Черноочене и Кирково, Айдън Осман и Шинаси Сюлейман провеждат редица срещи в турският град Измир.

В първият ден от тридневното посещение се срещнаха с Председателя на Федерацията на изселниците от балканските страни „БАЛГЬОЧ“ гр. Измир Абдурахим Нурсой и ръководството на организацията.

Участваха в 36-годишнината от създаването на „БАЛГЬОЧ“ в гр. Измир.

Срещата между председателя на изселническата организация в Измир – Абдурахим Нурсой, който е родом от чернооченското село Ябълчени и кметовете на двете родопски общини Айдън Осман и Шинаси Сюлейман протече в приятелска и позитивна атмосфера.

Участниците са категорични, че с тези актове се откриват възможности за администрациите, бизнеса и гражданите от двете страниза развитието на сътрудничеството в сферите на културата, изкуството, образованието, науката, социалните дейности, обществените проблеми, туризма и други.

Кметовете на общините Черноочене и Кирково, Айдън Осман и Шинаси Сюлейман провеждат среща и с градоначалниците на Газиемир, Борнова и Конак.

Една от обсъжданите теми е дългогодишните приятелски отношения между побратимените общини.

Представители на местната власт в Измир са категорични, че тази практика трябва да продължи да се развива и да се полагат още по-големи усилия за изпълнението на нови съвместни проекти.

Исмет ИСМАИЛ