Айдън Осман се закле за шести път като кмет на Черноочене

Новини

За председател на общинския съвет беше преизбрана Бедрие Газиюмер

Айдън Осман се закле за шести път като кмет на община Черноочене, а досегашният председател на общинския съвет Бедрие Газиюмер беше преизбрана на поста. Клетва положиха също общинските съветници и кметовете на населени места. Това стана по време на тържествената сесия, която се проведе в салона на читалището. Официален гост на събитието беше областният управител на Кърджали Никола Чанев.
„Изборите приключиха, страстите се утаталожиха и от днес нанатък ви предстои сериозна работа. Очаквам да проявите воля, готовност за диалог и конструктивно мислене, за да отговорите на обществения интерес и на потребностите на гражданите“, заяви Никола Чанев.
„За мен е изключителна чест и отговорност да застана за пореден път на тази много висока трибуна, която се дава от суверена.
Говорихме си с областния управител и се върнах към далечната 1999 г., когато за първи път застанах на тази трибуна. Тогава прокламирахме идеята за прогресивна инвестиционна и приватизационна програма. Създаденият през тези години екип, даде и дава своите резултати. Този екип вдъхва доверие, спокойствие, сигурност и увереност на гражданите, има своята рутина и опит. Благодаря на всички за внушителната подкрепа. Тя дава сили и увереност на моя екип, че ще продължим да работим във всички сфери по набелязаната дългосрочна програма“, заяви кметът на община Черноочене Айдън Осман.
„Висока чест е за мен да застана пред вас за пореден път като новоизбран председател на общински съвет – Черноочене“, заяви Бедрие Газиюмер. Тя благодари за оказаното й доверие от избирателите, общинското ръководство на ДПС и общинските съветници.
„ДПС има квалифицирано мнозинство в общинския съвет. Това означава спечелено доверие на избирателите, което представлява висока оценка за свършената работа за изминалия мандат. В същото време високият процент подкрепа означава и големи очаквания от страна на нашите избиратели. Ще работим за просперитета на общината за благополучието на всички нейни жители и за разрешаването на техните проблеми. Имаме нужния опит, умеем да бъдем отговорни, за да вземаме правилни и адекватни решения“, каза в словото си Бедрие Газиюмер.