Ученици от Черноочене се върнаха с призове от морската столица

Новини

Възпитаниците на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене представи достойно своето школо в заключителната конференция на Националния исторически конкурс „170 години от рождението на Христо Ботев – 170 години път към свободата, път към безсмъртието” в град Варна на 29 и 30 ноември. Организатори на проявата са Регионално управление на образованието – Варна и школа „История” към Първа езикова гимназия в морската столица.

В съревнование с над 250 творби от 55 училища от 49 града нашите ученици се представиха повече от достойно. В категория „Доклад” Севилай Салим, Айсун Али и Туче Муса от 8 клас със своя доклад „Памет за Ботев” спечелиха първо място.

Есето на Джансел Мюмюн от 12 клас бе класирано на трето място в категория „Есе”, а творбата на Сезен Мехмед от 10 клас получи поощрителна награда. Презентацията на Емир Сали и Мерлин Емурла от 12 клас бе оценена с поощрение. Научен ръководител е преподавателката по история Юлия Чортленева.

Участниците бяха наградени с книги, грамоти и плакет от д-р Милен Врабевски, председател на Фондация „Българска памет”. СУ „Христо Смирненски“ с. Черноочене получи колективна грамота като едно от шестте училища с най-много участници.

Най-голямото признание за труда ни бе награждаването ни със специалната награда на спонсора на събитието – Фондация „Българска памет”, казаха от ръководството на чернооченското школо.

Исмет ИСМАИЛ