Откриха новия стадион в Черноочене

Новини

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман направи официално откриване на реконструирания спортен коплекс /стадиона/ в село Черноочене.
С реализацията на този проект се предостави една прекрасна възможност за спортуване на децата, младежите, местното население и на гостите в района.
„Полагаме всички усилия да направим селата в община Черноочене по-привлекателни места за живеене и знам, че хората оценяват нашата работа, каза кметът Айдън Осман. Той увери многобройните присъстващи, че съоръженията ще са отворени, за да могат желаещите да спортуват.
На церемонията бяха връчени ключовете за спортния комплекс на игрището на президента на Футболен клуб „Искра“ Месру Мюмюн.
В организирания минифутболен турнир играха три отбора от Кърджали, Момчилград и Черноочене. Те получиха купи и футболни топки от кмета на Община Черноочене
С реализирането на проекта напълно са обновени съблекалните, вътрешната канализация, ВиК и ел. инсталацията. Изградена е цветна каучукова лекоатлетическа писта и са монтирани уреди за фитнес на открито, с достъп за хора в неравностойно положение.
На трибуните са монтирани 650 нови, пластмасови седалки за публиката, като 240 от тях са на закрито.
Новата придобивка е по спечелен от Община Черноочене проект по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони.