Благотворителна вечеря беше дадена в Черноочене

Новини

Благотворителна вечеря – ифтар събра в Черноочене над 300 души от общинския център и периферни населени места. Благотворителната инициатива е организирана от Община Черноочене по случай свещеният за мюсюлманите месец Рамазан. Сред гостите, уважили ифтара, бяха районният мюфтия на Кърджали Басри Еминфенди, председателят на Общински съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер, кметът на Община Черноочене Айдън Осман, общински съветници, кметове на населени места и други гости.

Над 100 пакета са изпратени за вярващите и в джамиите на Комунига, Железник и Каблешково.

Районният мюфтия на Кърджали Басри Еминфенди в изказването си пожела на присъстващите да бъдат добри помежду си, да са милосърдни към бедните, страдащите хора и към ближния. Рамазан е месецът на опрощението, взаимопомощта и смирението, допълни той. И подчерта, че най-ценното и най-важното е да сме миролюбиви, сплотени и толерантни във взаимоотношенията помежду си.
Кметът на Община Черноочене Айдън Осман сподели, че и тази година, са спазили традицията да дадат вечеря за хаир по време на Рамазана. Наблегна на това, че тези събития са и поводи хората да се срещнат и да се сплотят.
Айдън Осман благодари на всички, които са били ангажирани с подготовката на празничната вечеря.
Свещеният месец ще приключи с тържествени молитви в джамиите на 21-ви април, който е първият ден от Рамазан Байрам.
Исмет ИСМАИЛ