Малчугани украсиха елхата в Черноочене

Новини

Малчуганите на най-голямата детска градина в района ДГ „Знаме на мира“ села Черноочене и работници от местната администрация украсиха елхата пред сградата на Община Черноочене. Сувенирите са изработени от естествени материали по време на творческата работилница в детската градина с помощта на учителките и родителите.

„Цялата любов, която сте вложили в изработването на красивите гирлянди, звезди и цветя, да се върне стократно на вас, на вашите родители и учители“, пожела кметът на Община Черноочене Айдън Осман. Заедно с него председателят на Общинския съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер, служители и кметове на населени места с интерес наблюдаваха украсяването на празничното дърво и слушаха новогодишни песни и стихчета от малчуганите.

Айдън Осман почерпи децата, честитейки на всички наближаващите празници и заяви, че за всички деца от детските градини са осигурени лакомства. Кметът каза още, че екипът му все така ще работи за развитие възможностите на децата и учениците, за техните постижения и таланти и също увери, че доброто партньорство ще продължи и занапред.

За инициативата не случайно е избрана навечерието на 10-ти декември, казаха от ръководството на ДГ „Знаме на мира“ с. Черноочене. Тази дата се отбелязва като Международен ден за правата на човека. На този ден през 1948 г. е подписана Всеобща декларация за правата на човека е един от най-важните документи на Организацията на обединените нации (ООН) след края на Втората световна война.

Документът посочва принципите, които и до днес имат огромно влияние по света – принципите на човешкото достойнство, свободата, равенството и братството.

Директорката на детската градина Елмаз Апти заяви, че с активното участие в тези мероприятия целят да запознаят децата с традициите на различните етноси в региона и страната.