Раници от Община Черноочене за „абитуриентите“ на детските градини

Новини

В навечерието на празника възпитаниците на Детска градина „Първи юни“ в село Комунига и ДГ „Слънце“ в село Габрово събраха овациите на родители и гости по време на тържествата, посветени на 1 юни – Международния ден на детето и изпращане на подготвителните групи в първи клас. Гост на тържествата беше кметът на Община Черноочене Айдън Осман, както и кметовете на населените места.

Айдън Осман подчерта ролята на детските градини във възпитанието на малчуганите и бъдещото им развитие. От името на колективите и родителите на децата директорката на учебните заведения Мукаттес Мехмедова изрази благодарността си към Община Черноочене за оказаното съдействие срез годините и пожела успех на бъдещите първокласници, които ще прекрачат учебния праг наесен.

Раници като подарък от Община Черноочене получават всичките бъдещи първолаци, завършващи последна група на детските градини в селата Комунига, Габрово, Лясково, Черноочене, Минзухар и Житница. В тях се организират празнични тържества.

По десетилетна традиция Община Черноочене прави този жест към завършващите малчугани от учебните институции за най-малките.

На всички останали деца в градините се раздават лакомства.

Общо над 160 малчугани се възпитават в детските градини на територията на общината.

Исмет ИСМАИЛ