Деца самодейци от село Комунига обогатиха Денят „Арефе“

Новини

Народно читалище „Никола Вапцаров 1957“ в чернооченското село Комунига и местното кметство организираха празнична програма и обогатиха денят „Арефе“. Децата събраха бонбони и се включиха в програмата. Председателят на настоятелство Фатмегюл Исмаил, заяви, че отбелязването на Рамазан Байрам предизвиква огромен интерес сред децата и местното население.

„Децата вече разполагат с ново подходящо сценично облекло за пресъздаване на народните обичаи и традиции при изявите си. Имаме и обновен читалищен салон и сцена, където да организираме подготовката“, заяви Фатмегюл Исмаил. Тя припомни, че след като благодарение на бизнесмените Себахтин Юзеир и Рушен Рашид, родом от село Комунига, които дариха 20 броя народни носии, интересът към самодейността в читалището е нараснал в пъти.

Гости на събитието бяха председателя на Общински съвет – Черноочене Бедрие Газиюмер, кметът на общината Айдън Осман, представители на местната администрация, родители и други.

Кметът Айдън Осман поздрави присъстващите и всички жители с празника. Община Черноочене изненада с подаръци малките участници и с лакомства всички деца.

За поредна година децата от чернооченското село Комунига извиха най-дългата опашка за бонбони. Празнично облечени рано сутринта над 200 деца от селото и съседните населени места се събраха в центъра на Комунига за да получат бонбони, сладкиши и други лакомства от местните жители.

До късно снощи продължи разкрасяването центъра на селото. Младежи и техните родителите, със съдействието на кмета на Комунига Бахри Хашимов, окичиха с балони централната улица и площада, за да придадат още по-голямо празнично настроение.

Исмет ИСМАИЛ