Детска площадка радва децата от новия „Квартал 4“ в Черноочене

Новини

Продължава инициативата на община Черноочене за изграждане на детски кътчета в населените места от района. Детска площадка вече е изградена в новият т. нар. „Квартал 4“ над административният център на община Черноочене по спечелен проект от Национална кампания „За чиста околна среда – 2021 г.“, на тема „Благоустрояване на пустеещ терен в зона за отдих и развлечение“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман, председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер и общински съветници, инспектираха на място приключващите дейности по изграждане на площадката.

При срещи с родители от квартала възникна идеята за детското кътче, за най-малките. Мястото беше почистено и озеленено, за да се направи детската площадка. Тя е с люлки, пързалка, пясъчник и беседка.

Надяваме се, че създаваме среда с благоприятни и безопасни условия за  отдих и игра на на децата и удобство на техните родители, каза кметът на Община Черноочене Айдън Осман.

Местните жители от „Квартал 4“ благодариха на общинското ръководство за реализирането на подетата инициатива.

В района са построени над 50 нови къщи, като значителна част са върху общински парцели.

Цялостно е приключило благоустрояването на квартала. Вече е изградена електропреносната, ,ВиК“ и канализационна мрежа. Асфалтирани и благоустроени са улиците. Оформени са паркови пространства и е монтирано парково осветление, припомни кметът Айдън Осман.

Исмет ИСМАИЛ