С тържество изпратиха завършващите подготвителните групи в Чернооченско

Новини

Малчуганите на най-голямата детска градина в района ДГ „Знаме на мира“ в с. Черноочене и филиалите ДГ „Зора“ с. Минзухар и Група „Славейче“ с. Житница събраха овациите на своите родители и гости по време на тържеството, посветено на 1-ви юни – Международния ден на детето и изпращането на подготвителните групи. Децата рецитираха, танцуваха и пяха. Пременените с тоги, 33-мата малки випускници получиха своите дипломи и подаръци – раници, лично от кмета на община Черноочене Айдън Осман. Той пожела успех на малчуганите, които от следващата година ще прекрачат прага на училището. На всички останали деца в градината бяха раздадени лакомства.
От името на колектива директорката на ДГ „Знаме на мира“ Елмаз Апти изрази благодарност към ръководството на община Черноочене за оказаното съдействие през годините.
„Дойде време да се разделим. Вие, ще бъдете първокласници, но не забравяйте вашите учители“, развълнува се Елмаз Апти.
Сред гостите на тържеството бяха председателят на Общински съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер, представители на общинското ръководство и други.
Екип от педагози, квалифицирани медицински кадри и помощник–възпитатели отглеждат и възпитават над 120 деца в ДГ „Знаме на мира“ и нейните филиали. Детското заведение е с утвърден престиж в предучилищното образование и възпитание в община Черноочене.
Исмет ИСМАИЛ