Бъдещи първолаци получиха раници от Община Черноочене

Новини

В навечерието на 1-ви юни – Международния ден на детето на 57 бъдещи първолаци, завършващи последна група на всички детски градини, получиха раници като подарък от община Черноочене. Това се случи по време на тържества, организирани по повод детския празник.

Възпитаниците на Детска градина „Първи юни“ в с. Комунига и ДГ „Слънце“ в с. Габрово събраха овациите на своите родители и гости, дошли да се насладят на изпълненията им. Малките показаха своите таланти с подготвената програма и оживиха украсения салон на учебното заведение. Благодарение на своите възпитателки, децата бяха подготвили богата празнична програма. Те се превъплътиха успешно в различни роли и заредиха с положителни емоции своите родители.

Директорката на двете детски градини Мукаттес Мехмедова благодари на ръководството на Община Черноочене за оказаното съдействие през годините. Пожела успех на бъдещите първокласници, които от следващата година ще прекрачат прага на училището.

Кметът на общината Айдън Осман, който също беше сред гостите на тържеството, подчерта ролята на детските градини във възпитанието на малчуганите и бъдещото им развитие.

„Ролята Ви се усети от всички  още повече в трудните дни и ограниченията заради световната пандемия“, заяви Айдън Осман.

По десетилетна традиция Община Черноочене ежегодно подарява раници на бъдещите първокласници. На всички останали деца в градините се раздават лакомства.

Исмет ИСМАИЛ