Служители в Черноочене отбелязаха Деня на спорта

Новини

sport 008Община Черноочене и тази година не остана безпристрастна към Деня на българския спорт – 17 май. Местната администрация организира, превърналата се в традиция, футболна среща между служителите и кметовете на населените места от района. Целта на инициативата е популяризиране на масовия спорт сред кметовете и служителите. Мачът се игра на обновения стадион в централното село. Кметът на Общината Черноочене Айдън Осман също се включи в играта от отбора на местните кметове. Играчите и от двата тима показаха завидни умения и се изявиха като добри играчи.

Айдън Осман заяви пред присъстващите, че винаги са оказвали съдействие за развитие на местния спорт. Вече втора година стадионът е обновен и футболистите имат една от най- добрите бази за спортуване в района.

„С реализирането на проекта напълно е обновена сградата и терена за игра. Изградена е цветна каучукова лекоатлетическа писта и са монтирани уреди за фитнес на открито, с достъп за хора в неравностойно физическо положение. На трибуната са монтирани 650 нови седалки за публиката“, каза Айдън Осман.

Той припомни, че още в 11 населени места са изградени и открити многофункционални спортни площадки за три вида спорт – футбол, баскетбол и волейбол.

Реално основите на масовия спорт в този родопски край се поставя в далечната 1965 г. с основаването на местния футболен отбор „Искра“, на който преди няколко месеца беше честван 50-годишен юбилей.