Община Черноочене изненада учениците с „Хензел и Гретел“

Новини

В навечерието на мартенските празници и на най-уникалния ден на настоящата високосна година, Община Черноочене изненада учениците от Средно училище „Христо Смирненски“ в централното село със спектакъла за деца „Хензел и Гретел“ представен от Музикален театър „Кадрие Лятифова“ към „Театрално-музикален център – гр. Кърджали.
Най-малките жители на общината с интерес слушаха и гледаха постановката, която бе изпълнена със забавни сюжети в салона на местното народно читалище „Пробуда 1952“.
Успешните актьори ги принесоха в приказния свят на Братя Грим където две деца – братче и сестриче, попадат в една гора, която денем е красива и приветлива, нощем обаче се чуват зловещи звуци и властват тъмни сили. Хензел и Гретел са привлечени в царството на зла Вещица, но подкрепяйки се един друг, те се изправят смело срещу нея. Преодоляват своя страх и с помощта на горския дух Ханс успяват да се освободят от Вещицата.
Спектакълът грабна вниманието на малките и те се почувстваха като актьори на сцената.
Представлението се посреща с много голям интерес от децата, сподели кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед.
Заложили сме през настоящата 2024 година да разнообразим наскоро приетите от Общински съвет-Черноочене културен календар и общинският годишен план за младежта с нови и обогатени инициативи от училищата, детските градини и младите, каза инж. Айджан Ахмед.
Чакаме и ще застанем зад всяка идея, която да мотивира малките ни жители да се запознаят и съживят местните традиции, обичаи и младежка активност, подчерта той.
Допълни, че един от основните приоритети на общинската управа наред с подобряване условията, в които се осъществява учебно-възпитателния процес е и неговото разнообразяване с мотивиране на извънкласните дейности.
Директорът на СУ „Христо Смирненски“ село Черноочене Юлия Чортленева благодари на Община Черноочене за съдействието през годините и за предстоящите дейности за превръщането на училището в модерно място за образование.
След театралната постановката учениците от СУ „Христо Смирненски“ посетиха парка на Черноочене. Снимаха се с двуметровите фигури на Пижо и Пенда и на червено-бяла пейка, украсена с мартеници за фотосесии.
Исмет ИСМАИЛ