Ръководството на Община Черноочене уважи молебена в Дядовско

Новини

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман и представители на общинското ръководство уважиха молебена за здраве и берекет на връх „Казлар“ в чернооченското село Дядовско. Десетки мюсюлмани се събраха на един от най-дългогодишните молитви в района. Религиозният ритуал се провежда под вековни дъбове, където има гроб смятан, че е на знатен мюсюлманин.

Под ръководството на бившия главен мюфтия Фикри Сали, местния духовен водач Ерджан Аддурахманов и ходжи от района отслужиха молебена.

В словото си кметът на Община Черноочене Айдън Осман наблегна на необходимостта от единството, заедност и добрите взаимоотношения в общността.

Организатор на проявата е местното джамийското настоятелство със съдействието на кметство Дядовско. Членовете изразиха сърдечните си благодарности на местно население и дарителите. На търга след събитието присъстващите наддаваха за различни неща дарени от местни жители. Събраните парични средства ще покрият разходите за тази година и ще подпомогнат организирането на молитвата за догодина.

След молебена на участниците беше раздадена традиционната гозба пилаф.