Деца, родени ин витро, гостуваха в Община Черноочене

Новини

Единадесет годишната Дилек Реджеб от чернооченското село Габрово, заедно с 8-годишната си сестра Дидем бяха най-малките гости на кмета на Община Черноочене Айдън Осман в приемния му ден в сряда.  Двете сестри са едни от първите в района, които са заченати ин витро.

Дилек и Дидем са изключително комуникативни и любознателни. С примерното си държание успяха да впечатлят ръководството на община Черноочене.

Днес семейството на двете сестри работи в немския град Ханау. Децата също са там и посещават местното училище. В Черноочене са заради почивните дни около Великден в Германия, където ще се завърнат скоро.

Най-развълнуван от краткото посещение на Дилек и Дидем в родния край е дядото Халим Реджеб. Със сълзи на очи той не скрива задоволството си и тайничко се надява внучките му да поостанат още няколко дена, поне до Рамазан Байрам.

„Инициатива за инвитро зачеване е полезна за всички в нашия район, които имат нужда да бъдат подкрепени. Благодарение на общиан Черноочене се сбъдна нашата мечта, заявиха Нургюн Реджеб и Неврие Реджеб, родителите на двете сестри. През 2010 г. Община Черноочене помага на семейството, за да преминат процедурата, благодарение на която се сдобиват с Дилек. Тя идва на бял свят през 2011 г., а 2 години по-късно се ражда и Дидем.

Кмета на Община Черноочене Айдън Осман заяви, че през годините община Черноочене винаги е била в помощ на семействата при разрешаването на проблеми от различно естество.

Исмет Исмаил