Децата от Чернооченско активно се включиха в Деня на книгата

Новини

Училищата на територията на община Черноочене и тази година активно се включиха в Маратона на четенето. Ученици от различните класове на основните училища и детските градини в селата Черноочене, Комунига, Габрово, Лясково, Минзухар и Паничково посетиха библиотеките в тези населените места. Инициативите бяха посветени на Международния ден на книгата и авторското право.
Народно читалище „Пробуда 1952“ в Черноочене също се включи активно в проявите. В библиотеката към читалището стартира маратон на четенето. На посещение бяха деца от 1-ви „б“ клас на средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене. Те се запознаха с дейността на библиотеката и наличната литература. Представен им беше част от детския фонд, който библиотеката предлага на малките си читатели. Целта на проявата беше приобщаване на децата към света на книгите, възпитаване любов към четенето и преодоляване проблемите с неграмотността.
Малките читатели на библиотеката се запознаха с възможностите, които институцията предлага, както и с правилата за обслужване. Научиха кои книги могат да заемат за дома и кои се ползват в читалнята. Малчуганите имаха възможност да разгледат разнообразни атрактивни издания, съобразени с възрастта им.
Исмет ИСМАИЛ