Детска писателка гостува на третокласниците в Черноочене

Новини

Детската писателка Айше Али гостува на третокласниците от СУ „Христо Смирненски“ в Черноочене в навечерието на 1-ви ноември – Ден на народните будители.
При спазване на противоепедимичните мерки срещата се проведе в откритата класна стая „Слънчо-кът“ в обновения двор на училището.
Младата авторка разказа и показа защо четенето предлага един различен свят, в който всичко е възможно и никога не е скучно. По емоционален начин тя представи своята книга „Калинката и дъгата“, която включва 10 приказки за деца с илюстрации от техни връстници.
Учениците благодариха на писателката и представиха драматизация на стихотворението „Слънцето и книгата“ на Елисавета Багряна.
От 4 години „Слънчо-кът” разнообразява часовете по учебните предмети, свързани с природата в Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене. Целта е да се излезе от класната форма на обучение и да се засили мотивацията на учениците. Те усвояват учебния материал в различна от класическата класна стая среда, чрез въвеждане на откривателското учене, проучвания, експерименти и наблюдение.
Исмет ИСМАИЛ