Мелиса Иса с отличие от Международен конкурс

Новини

Ученичката Мелиса Иса от чернооченското средно училище „Христо Смирненски“  спечели 3-то място в категория “Живопис“, група 15-19 г. в конкурс организиран от Международен културен форум  „Велики Преслав-История на цял един народ“. Форумът се организира от община Велики Преслав, Археологическия музей в едноименния град и Сдружение за възстановяване и съхраняване на българските традиции – Авитохол.

Ученици от 6 до 19 години с литературно творчество и художествени творби участваха в конкурса, който се провежда  под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

Наградите в определените три възрастови групи са: грамота и медал или статуетка, парична и специални награди на името на доц. д-р Вероника Вълканова, предучилищен педагог, психолог и университетски преподавател. Наградените творби ще участват в открита изложба. Ще бъде издаден диск и алманах с творбите, които ще бъдат предоставени на българските училища у нас и в чужбина.

Основната цел на форума е популяризиране и утвърждаване културно-историческото наследство на България и приносът ни за развитието на европейската и световна култура.

Исмет ИСМАИЛ