Нов парк радва децата в село Житница

Новини

Продължава инициативата на Община Черноочене за изграждане и обновяване на детските кътчета в населените места от района. Обновена площадка, която се превърна в истински парк вече ще радва малчуганите на група „Славейче“ в село Житница към Детска градина „Знаме на мира“ – Черноочене. В слънчевия предпролетен ден кметът на община Черноочене Айдън Осман и кметът на село Водач Муса Муса посетиха учебното заведение и инспектираха на място приключилите дейности по изграждане на съоръжението. Докато персоналът разсаждаше различни пролетни цветя, малчуганите се радваха на ново комбинирано съоръжение с алеи, люлки, пързалка, катерушка, кончета, пясъчник и беседка. Паркът заема двора на детската градина, която от няколко години вече е целодневна. Изградена е с финансови средства на община Черноочене.

Малките 25 славейчета бяха „накацали“ по игрушките и по детски се забавляваха.

„Всяко едно дете, трябва да изживее детството си. Именно заради това откриваме тези съоръжения в населените места. Надяваме се, че създаваме радост на децата в градина“, каза

Айдън Осман. Персоналът на детската градина и учителките им Гюлнар Мехмет и Гюлбеяз Дурмуш от свое име и от името на родителите изразиха благодарността си към общинското ръководство на Черноочене за новата придобивка.

Исмет ИСМАИЛ