Доброволецът Нурай Хасан от Черноочене с национален приз

Новини

Доброволецът Нурай Хасан от формированието „Черноочене-2016“ е сред наградените в националния конкурс „Пожарникар на годината-2018“. В категорията „Отличени“ за конкретен и съществен принос в пожарната безопасност и защита на населението 35-годишният доброволец е класиран на втора място.
Нурай Хасан е член на доброволното формирование в Черноочене още от основаването му през 2016 година. В момента работи в община Черноочене. Отделя от личното си време, за да помага при бедствия, пожари и аварии в района.
Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония на 7 февруари 2019 година в Централния военен клуб в София.
Припомняме, че през март 2018 г. доброволецът Нурай Хасан беше отличен и с плакет и грамота „Доброволец на годината за 2017 г.“ за проявена гражданска доблест, довела до спасяването на човешки живот при произшествие, от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерство на вътрешните работи с при област Кърджали Тогава наградата беше връчена от Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кърджали комисар Сергей Заимов на импровизирана церемония в кабинета на Кмета на Община Черноочене Айдън Осман и в присъствието на гл. инспектор Иван Стефанов – Началник РС „ПБЗН“ – Кърджали, Секретаря на Община Черноочене Месру Мюмюн и други от ръководството на общинската администрация /на снимката/.
Това е израз на признателност за участието лично на Нурай Хасан и като цяло на Доброволното формирование „Черноочене-2016“ в акциите които са участвали за ефективната защита на населението при пожари, бедствия и други извънредни ситуации.
Доброволното формирование е създадено в края на 2016 година с цел предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и отстраняване на последствията от тях. Досега са участвали в различни извънредни ситуации, гасене на пожари и заслужено получават това признание, подчерта Айдън Осман.
„С другите 5-тима колеги в Доброволното формирование сме всеотдаен екип и приемам отличието и от тяхно име“, казва Нурай Хасан.
Исмет ИСМАИЛ