Курбан за преасфалтираните улици на село Водач дадоха жителите му

Новини

Благодарствен курбан за здраве и берекет дадоха местните жители на чернооченското село Водач в свещения ден „Ашуре“. Поводът е обновяването и асфалтирането на улиците на населеното място. На импровизираното тържество кметът на селото Муса Муса благодари на ръководството на община Черноочене за реализирането на поетите ангажименти.

„Този ден е специален за нас над 400-те жители на село Водач, заяви Муса Муса. От векове имаме традиция при влизане в нов дом да се поднесе курбан за здраве.

„Село Водач е общ дом за 70 семейства и затова решихме и ние да поднесем курбан. Денят „Ашуре“ символизира новото начало“, коментираха членовете на местното джамийско настоятелство. Сред гостите бяха кметът на община Черноочене Айдън Осман, Председателят на Общинският съвет Бедрие Газиюмер, представители на общинското ръководство, кметове на съседни кметства и други.

Кметът на община Черноочене Айдън Осман заяви, че в началото на тази годината е проведена среща с жителите на Водач. Тогава като основен проблем хората са поставили асфалтирането на улиците. След технически анализ е преценено, че е по-ефикасно цялостно обновяване на уличната врежа, вместо закърпване на асфалта. Заданието се извърши със собствени общински средства и се изпълни приетият капиталов списък за 2018 г., каза Айдън Осман. Знам, че жителите оценяват усилията ни, подчерта той и изрази личната си благодарност към хората за подкрепата през годините.

„Целите, които си поставихме и в голяма степен постигнахме през годините е насочено към подобряването на съществуващата инфраструктура и изграждането на нова, превръщането на населените места в община Черноочене в по-добро място за живеене“, подчерта кметът на община Черноочене. Той припомни, че през миналите години е реконструиран един от най-натоварените общински пътища между селата Черноочене и Каняк, който включва и разклона до Водач. През 2016 г. е направено допълнителното водоснабдяване на селото и е разрешен проблемът с недостига на вода.