Огнеборци и доброволци от Черноочене на „чаша кафе“ за празника си

Новини

На работна среща “на чаша кафе“ се срещнаха Началника на РС „ПБЗН“ главен инспектор Иван Стефанов, мл. инспектор Гюнай Мехмед, Секретарят на Община Черноочене Месру Мюмюн и членовете на Доброволно формирование „Черноочене – 2016“. Инициативата е във връзка с наближаващият професионалният празник на българските огнеборци на 14 септември. Беше направен разбор на пролетно-летния сезон до този момент и се обсъдиха задачите, които трябва да се изпълнят до края на годината.
Началника на РС „ПБЗН“ главен инспектор Иван Стефанов отчете, че до този момент на територията на службата, от гледна точка на горски пожари, ситуацията е сравнително спокойна.
„През годините всички станахме свидетели на редица мащабни бедствия на територията на страната. Не във всички случаи имаме капацитет да реагираме на случващото се. Именно поради тази причина и разбирайки ползите Община Черноочене създаде доброволно формирование Черноочене – 2016“. Това е допълнителен капацитет от сили за реагиране и са съществен елемент за осигуряване на сигурност на гражданите от община Черноочене“, каза гл. инспектор Иван Стефанов. Той благодари на Община Черноочене и изтъкна увереността си, че за напред ще продължат да работят в добра координация и със същото темпо.
Секретарят на Община Черноочене Месру Мюмюн припомни, че доброволното формирование е създадено към края на 2016 година. Още в първата година от дейността на Доброволно формирование „Черноочене – 2016“ доброволецът Нурай Хасан от беше отличен за проявена гражданска доблест от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Кърджали.
През 1995 г. с решение на Министерския съвет на Република България датата 14 септември е обявена за Професионален празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- МВР, с което се възстановява традицията, от взетото решение на Първия пожарникарски събор, тази дата да се отбелязва като празник на пожарникарите в страната.
Исмет ИСМАИЛ