27 „абитуриенти“ от Черноочене се сбогуваха с детската градина

Новини

В навечерието на празника на детето ДГ „ Знаме на мира“ изпрати своите 27 „абитуриенти“. С празнична програма под надслов „Довиждане свят-приказно вълшебен, привет първи клас“ малчуганите обраха овациите на учители и родители.

От името на колектива и родителите на децата, директорката на ДГ „Знаме на мира“ Елмаз Апти изрази благодарност към ръководството на Община Черноочене за оказаното съдействие през годините.

Пременените с тоги бъдещите първолаци на детската градина получиха раници лично от кмета Айдън Осман, който пожела успех на малчуганите, които от следващата година ще прекрачат прага на училището. На всички останали деца в градината бяха раздадени лакомства.

Гости на тържеството бяха председателят на Общински съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер, зам.-кметовете на Общината Селями Мустафа и Ферхад Ферхад, зам.-директорът на Средно училище „Христо Смирненски“ Яна Делчева и други.

Екип от педагози, квалифицирани медицински кадри и помощник–възпитатели отглеждат и възпитават над 110 деца в ДГ “Знаме на мира”. Тя е градина с традиции и утвърден престиж, заемащо полагаемото място в предучилищното образование и възпитание в община Черноочене.

Исмет ИСМАИЛ