Децата на Черноочене почетоха Митко Йорданов на спортен празник

Новини

С едноминутно мълчание преди спортният празник малките възпитаници на Детска градина „Знаме на мира“, техните учителки, майки и бащи почетоха 7-годишнината от смъртта на Митко Йорданов, който почина на 02 юни 2011 г. Възпитателите и родителите спомним за човека, който дойде от с. Езерово, община Пловдив и накара стотици от община Черноочене да обикнат футбола.

Припомниха, че добрите хора не умират, а оставят светла диря и честен път, по който да вървят последващите го. Останаха верни на традицията и организираха в мултифункционалният стадиона на село Черноочене спортен полуден под мотото „Спортът-стимул за по-добър живот“. Специално за празника са закупени екипи с логото на градината, които бяха облечени от децата.

В състезанието се включиха малчуганите от всички групи, като от всяка от тях бе сформиран отбор с имена „Калинка“, „Слънчо“, „Детелина“ и „Пчелички“. Малчуганите показаха истински спортни умения, а учителките и родителите също се включиха в спортните игри на децата. Играха футбол, тенис и се състезаваха в различни игри на цветната каучукова лекоатлетическа писта, тенис-корта и зеления терен на игрището. Те бяха изправени пред различни спортни предизвикателства, с които се справиха със сръчност бързина и спортен дух.

Директорката на детската градина Елмаз Апти заяви, че правят всичко възможно да възпитават у децата навици да спортуват, а също така и да се хранят здравословно.

Спортната проява се провежда за трети пореден път. Често организираме празници със възпитателна цел и се надявам, нашите усилия да дадат добри резултати, казва тя.

Исмет ИСМАИЛ