Много щастие, но и сълзи на абитуриентите за 24 май в Черноочене

Новини

„Щастието не винаги е голяма усмивка, но и малка капка сълза…“ Така може да се обобщи днешното изпращане с цветя, балони и смях през сълзи, абитуриентите на випуск 2018 г. на училищата на територията на община Черноочене. С куп грамоти за успешното си участие в различни международни и национални конкурси се простиха с родното си училище редица абитуриенти днес, на светлият празник 24-ти май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Кметът на община Черноочене Айдън Осман поздрави учителите и учениците с празника и заръча на абитуриентите да бъдат смели в постъпките си и много упорити.

С „Върви, народе възродени, към светла бъднина върви!” беше дадено началото на тържеството и в Основно училище „Христо Ботев” на чернооченското село Габрово

Отличилите се през учебната година ученици получиха награди и грамоти от директора на училището Недрет Мехмед.

Най-развълнувани бяха дванадеетокласниците от Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене. Зрелостниците представиха пред учителите и по-малките ученици многото щастливи и хубави моменти в училището.

Абитуриентите не скриха сълзите си, не скъпяха добрите думи и се вричаха да не се забравят. Зрелостниците поеха по своя път с гордо вдигната глава, целеустремени и готови да се преборят с трудностите, които им предстоят.

Исмет ИСМАИЛ