„Евакуираха“ деца при учение за пожар в Черноочене

Новини

Над 110 деца бяха евакуирани по време на демонстративно пожаро-тактическо учение и занятие за гасене на пожар и извеждане на малчуганите от сградата в Детска градини „Знаме на мира“ в село Черноочене. Точно в 10,00 часа сигнал за „пожар“ стана причина специализирани автомобили на пожарната с пуснати сирени да пристигнат до сградата на ДГ „Знаме на мира“ в Черноочене.

По предварително изготвен план с началника на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали главен инспектор Иван Стефанов и мл. инспектор Гюнай Мехмед е проигра практическо занятие за  евакуация на децата от сграда. Инспектор Иван Стефанов заяви, че основната цел на занятието освен евакуацията на децата и служителите от градината е, и да се синхронизират действията им с пожарникарите по овладяване на огъня.

Макар и нереална ситуация служителите от ДГ „Знаме на мира“ с. Черноочене се оказаха подготвени как да реагират при пожар. За няколко минути учителките и персонала успяха да изведат децата в двора, на безопасно разстояние от сградата и наблюдаваха с интерес действията на огнеборците. След предприетите мерки за безопасност децата бяха събрани на двора, където им беше обяснено, че това е игра.

Нагледно и с голямо любопитство децата видяха каква е екипировката на пожарникарите.

Изненада за пожарникарите подготвиха и малчуганите. Талантливите деца бяха направили пано с картата на България. То беше подарено на Началника на РС „ПБЗН“ гр. Кърджали гл. инспектор Иван Стефанов от Директора на от ДГ „Знаме на мира“ в Черноочене Елмаз Апти.

Исмет ИСМАИЛ