Откриха първият пункт за годишни прегледи на коли в Чернооченско

Новини

Първият център за годишни технически прегледи на всички видове автомобили в района на община Черноочене отвори врати днес в новият квартал на село Среднево. Това стана с кратка церемония, на която присъстваха кметът на община Черноочене Айдън Осман, представители на местния бизнес, приятели и служители. С отслужена молитва от имамина на централната джамия в Черноочене Шабан Мюслюм за успех и благополучие. официалното откриване на обекта направиха кметът на община Черноочене Айдън Осман и представители на фирмата.

Пунктът разполага с модерна автономна електроника за проверка дали системата 4х4 в автомобилите работи, а уредите за измерване на дима са безжични.

Кметът Айдън Осман поздрави  собствениците на центъра за новата придобивка и заяви, че приветства всяка инициативата за нова придобивка, което ще е в полза на населението.

„На територията на община Черноочене през последните 25 години автомобилният парк се е утроил и днес наброява над 2 000 возила. Най-близките центрове за годишни прегледи са в град Кърджали. Такъв пункт беше необходимост и за района на община Черноочене. Вече почти всяко семейство има най-малко по един автомобил“, каза кметът Айдън Осман. Той подчерта и ролята на община Черноочене при отреждането на терени за обслужващата сфера. Кметът припомни, че от известно време софтуерите на общините са свързани с пунктовете за прегледи, където  онлайн може да се види дали данъкът за автомобила на клиентите им е платен. Това е едно от изискванията за редовността на прегледа.