Айдън Осман спечели приз „Ефективно управление на проекти“

Новини

Кметът на община Черноoчене спечели приз в категорията „Ефективно управление на проекти“ в тазгодишния национален вот „Кмет на годината“.
Българите гласуваха на онлайн платформата kmetnagodinata.bg и определиха фаворитите. Хората посочиха кои кметски екипи работят като един отбор и реализират успешно проекти.
В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Черночене Айдън Осман. Призът връчи председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.
„Евросредствата, които всяка община се бори да получи, са от изключително голямо значение, ще дойде време те да бъдат силно ограничени, затова е похвално това, което успешните български общини правят. Всяка община е една малка държава, затова е важно най-доброто усвояване на евросредствата, за да може общините да търпят по-динамично развитие и гражданите да се чувстват европейци. Победителите в тази категория са общини за пример”, каза Домусчиев.
„Благодаря на всички граждани за подкрепата, на целия екип на общинската администрация и на общинския съвет. Искрено се надявам това да е оценка за труда ни през всички години досега, а не само за 2017 г. Не е вярно, че в малките общини няма административен капацитет”, каза кметът Осман.