Откриха новата учебна година в община Черноочене

Новини

„Започването на новата учебна година е най-тържествен празник, при който във всички населени места се усеща живот и ново начало. Винаги сме готови да вземем решения и да подкрепим такива, когато са в полза на образованието в нашите населени места“. Това подчерта в изказването си зам.-председателя на парламентарната комисия по образование и наука, и народен представител от Кърджалийски многомандатен избирателен район Ерол Мехмед.
Ерол Мехмед и кметът на Община Черноочене Айдън Осман бяха гости на празненството в СУ „Христо Смирненски“ с. Черноочене.
В школото, където учат над 500 деца, тържеството започна с издигане на националния флаг, изслушване на химна и посрещане на училищното знаме.
Директорът на училището Иван Стойков пожела една успешна година на ученици и учители. Най-развълнувани на този ден бяха първокласниците и техните родители.
Кметът Айдън Осман поздрави всички ученици, учители, родители и гости с първия учебен ден и подчерта, че образованието е основен приоритет за община Черноочене. Общината запазва придобивката – извозването на ученици и децата в детските градини до населените места.
Освен това от общинския бюджет ще бъде дофинансирана издръжката на слетите и маломерни паралелки. Запазва се и училищното столово хранене.
Над 65 първолаците прекрачиха прага на училищата на територията на община Черноочене.
В изпълнение на приети решения на Общинския съвет, Община Черноочене внесе предложение до Министерство на образованието и науката за учебната 2017/2018 г., 4 основни училища и 4 детски градини от района да бъдат включени в Списъка със защитените детски градини и училища.