Малчугани прославят Черноочене в „Милион и две усмивки“ по БНТ

Новини

Възпитаници на група „Слънчо“ към ДГ „ Знаме на мира“ от Черноочене гостуваха на предаването на БНТ  „Милион и две усмивки“.

Репортажът с малките таланти ще бъде излъчен през месец септември. Мелек и Анъл бяха поканени лично от изпълнителния продуецент на „Детски и младежки програми“ в БНТ, д-р Ралица Филипова.

Д-р Филипова забелязва таланта на малчуганите на тяхно участие вХVII-тия Международен детски етнофестивал  в курорта Минерални бани в началото на месец юни.

Тогава Мелек и Анъл танцуваха под ритмите на известната турска лирична песен „Ах, Истанбул, Истанбул /Вечна любов/“.

В БНТ малчуганите много непринудено участваха  в беседа, където отговаряха с  ентусиазъм на въпросите на водещия.

Предаването „Милион и две усмивки” всеки уикенд, е едно от любимите на малчуганите.  От името на колектива, директорката на ДГ „Знаме на мира“ Елмаз Апти изрази благодарност, че родителите доверяват децата си на тях. Тя припомни, че от няколко години вземат активно участие в различни културни мероприятия. „Целим да запознаем децата с традициите на различните етноси в региона и страната и се отнасяме към тях с майчино чувство“, каза тя.

Екип от педагози, квалифицирани медицински кадри и помощник–възпитатели отглеждат и възпитават над 110 деца в ДГ “Знаме на мира”. Тя е градина с традиции и утвърден престиж, заемащо полагаемото място в предучилищното образование и възпитание в община Черноочене.