Баба Виница от село Пчеларово отпразнува стотния си рожден ден

Новини

Баба Виница Димитрова от чернооченското село Пчеларово отпразнува стотния си рожден ден. Кметът на община Черноочене Айдън Осман посети столетницата в дома й и я поздрави по случай нейния вековен юбилей. Той поднесе искрените си благопожелания и приветствия за здраве, дълголетие и спокойни старини. Зарадва я с дарове и букет с пъстри цветя.

Баба Виница е коренячка от Пчеларово. На 16-годишна възраст се влюбва в бай Йордан от същото село, който дълги години е бил войник. От техния щастлив брак се раждат двамата им сина – Гошо и Петър. Бай Йордан се споминал през далечната 1983 г. Сега за столетницата грижи полагат синът и Гошо Гогов и снахата Въла Гогова.

Днешни дни баба Виница се радва на 4 внука, 6 правнуци и 2 праправнуци.

Самата столетница е била много будна жена. През целия си живот се е занимавала със земеделие и се е грижила за дома и децата.  Била е ударник по отглеждане на тютюн. Никога не е боледувала от сериозна болест.

Синът й бай Гошо споделя, че дълголетието при тях идва от дедите й. Тя е била третата столетница в рода.

Да честитят празника на юбилярката се събра част от голямата фамилия. Жителка на Пчеларово навършила един век получи поздравления и от кмета на селото –  Маргарита Стойкова, съседи и познати.