Деца засадиха 100 дръвчета в Черноочене

Новини

Деца от Детска градина „Знаме на мира“ в Черноочене, учители, помощен персонал и родители засадиха 100 дръвчета от вида обикновен смърч и червен дъб в двора на учебното заведение. Посадъчният материал е дарен от Фондация „77“, след успешно класиране в игра. Преди засаждането на фиданките на децата беше обяснен начините за засаждане на дървета, както и какви грижи трябва да се полагат за тях. Директорът на ДГ „Знаме на мира“ Елмаз Апти каза, че възпитаниците им са приели с много положителни емоции случилото се.

„Научиха как да превърнат средата, в която учат по-уютна и по-красива. Информирахме ги за баланса в природата, за важността да пазим чисто и ползите от това да се прави добро“, допълни Елмаз Апти.

Децата бяха изключително въодушевени от възможността да засадят нови дръвчета. Те побързаха да ги полеят и обещаха, че ще се грижат старателно за фиданките.

Играта с награди „Хиляди дървета за децата на България“ се организира и управлява от Фондация „77“, регистрирана като естествено продължение на инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“. Тя има за цел засаждане на милиони нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини.

Играта се провежда в интернет на страницата www.gorata.bg, като всеки кандидат трупа гласове. Събралите най-голям вот получават по 100 дръвчета.

Над 50 хиляди дръвчета ще бъдат засадени из цяла България в рамките на Национална залесителна кампания – „Пролет 2017“, организирана от инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“.