Маратон на четенето в „Пробуда 1952“

Новини

Народно читалище „Пробуда 1952“ село Черноочене се включи активно в проявите посветени на международните дни на детската книга и авторското право. В библиотеката към читалището стартира маратон на четенето.
Първи на посещение бяха деца от подготвителна група при Детска градина „Знаме на мира“ село Черноочене.
Те се запознаха с дейността на библиотеката и наличната по видове литература. Представен им бе част от детския фонд, който библиотеката предлага за малките си читатели.
Целта е приобщаване на децата към света на книгите, възпитаване любов към четенето, преодоляване проблемите с неграмотността.
Бъдещите читатели на библиотеката се запознаха с възможностите, които културната институция предлага, както и с правилата за обслужване, какви книги могат да заемат за дома и какви могат да ползват на място. Малчуганите имаха възможност да разгледат разнообразни атрактивни издания, съобразени с възрастта им.
Под формата на презентация служителите в библиотеката представиха приказката „Вълшебното училище на брат ми“.
На децата им беше много интересно и забавно. И обещаха да се върнат като се научат да четат.
Проявите започнаха на Международния ден на детската книга – 2 април и ще продължат до Международния ден на книгата и авторското право – 23 април. Всички любители на хубавата книга са поканени да се насладят на удоволствието от четенето в библиотеката.